Vinkkejä työhaastatteluun

Tässä muutamia lisävinkkejä työhaastatteluun. Jos opettelet tämän listan ulkoa siitä saattaa olla sinulle jotain hyödyllisiä vaikutuksia.

1. Älä ole mulkku

Jos sinusta tulee sellainen viba, että tuota en halua pikkujouluissa viereeni istumaan, et tule saamaan töitä. Ikinä. Mistään.

Tervehdi ihmisiä, katso silmiin, kiitä, pyydä anteeksi, kättele ja hymyile. Jos et osaa, opettele.

2. Valmistaudu haastatteluun asiallisesti

Älä mene takki auki minnekään. Jos et ole vaivautunut yhtään ottamaan asioista selvää, se viestii siitä, että et ole kovinkaan kiinnostunut hakemastasi paikasta. Menisitkö itse naimisiin sellaisen henkilön kanssa, joka ei tiedä edes etunimeäsi? Tuskin.

3. Mieluummin yli- kuin alipukeutuminen

Riittävän siistillä pukeutumisella pärjää pitkälle. Jos et ole ihan varma, heitä pikkasen arjen extraa normipukeutumisesi lisäksi ja et ainakaan tuhoa ensivaikutelmaa.

4. Opettele kertomaan mitä hyötyä sinusta on

Sinua ei olla palkkaamassa työhön sen takia, että työnantajasi saisi työllistää jonkun. Sinut ollaan palkkaamassa sen takia, että sinusta olisi jotain hyötyä työnantajallesi. Jos et pysty kertomaan mitä hyötyä sinusta on, et ole ymmärtänyt työnkuvaasi kovin hyvin tai et ole vain vaivautunut ottamaan selvää.

5. Älä aliarvioi pehmeiden asioiden merkitystä

Vaikka sinulla olisi kova osaaminen ja pystyt osottamaan, että tuotat yritykselle 1 000 000 euroa vuodessa lisää, kannattaa silti hymyillä. Haastattelijasi on kaikesta huolimatta ihminen ja kun kysymys on ihmisistä, pienistä asioista tulee suuria kokonaisuuksia.

Älä anna työhaastattelun kaatua ylimielisyyteen. Jätä egosi ovelle ja pyri luomaan hyvä fiilis huoneeseen.

6. Kehonkielesi kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Jos istut kädet puuskassa ja tuijotat kenkiäsi, vaikutat sulkeutuneelta psykopaatilta. Istu suorassa, katso silmiin ja hymyile. Vaikuta helposti lähestyttävältä ja avoimelta. Voit istua suorassa ja hymyillä, vaikka olisitkin sosiaalisesti rampa ja äärimmäinen introvertti.

7. Kysy jotain tulevasta työstäsi

Jos olet oikeasti sitoutumassa kai haluat tietää jotain lisää työstäsi tai työnantajastasi? Edes jotain pientä? Vaikka kysymyksiisi olisi vastattu, koita silti keksiä jotain fiksua.

Leave A Response