Työhaastattelu pukeutuminen

Tässä artikkelissa käsitellään kuinka työhaastatteluun kannattaa ja tulisi pukeutua sekä mihin kaikkeen oikea tai väärä pukeutuminen voi vaikuttaa. Jos olet menossa haastatteluun niin lue tämä artikkeli huolella, se on tärkeämpi kuin uskotkaan. Aloitetaan pukeutumisen merkityksestä.

Työhaastattelu pukeutuminen

Ulkoasua on tärkeämpi kuin uskomme tai uskottelemme itsellemme. Niin se on myös haastattelijalle. Useat haastattelijat sanovat ettei se merkitse osaamisen rinnalla mitään, mutta kuitenkin tutkimusten mukaan ensivaikutelma ja pukeutuminen ovat merkittäviä tekijöitä. Itseasiassa asiaa voidaan katsoa myös tästä näkökulmasta. Mitä jos haastattelussa on kaksi hyvin samantasoista hakijaa osaamisen ja työkokemuksen näkökulmasta, mutta toisen ulkoasu on hyvin siisti ja täsmällinen ja toisen epäsiisti. Kumpi valitaan?

Suurin osa kieltävistä päätöksistä haastatteluissa tapahtuu ennen kuin itse haastattelu todella pääsee vauhtiin. Ensivaikutelma on melkein kaikki kaikessa ja pukeutuminen on suuri tekijä siinä. Tällä selvityksellä haluamme vakuuttaa sinut ottamaan pukeutuminen oikeasti huomioon ja panostamalla siihen. Vaatteiden kanssa kannattaa valmistautua ja niihin kannattaa sijoittaa jopa rahaa, jos tarve vaatii. Olisi ikävää, jos työpaikan saaminen jäisi siitä kiinni.

Vaatteet työhaastatteluun

Käydään läpi vinkkejä millä perusteella omat vaatteet kannattaa valita haastattelua varten. Taustalla on selkeä logiikka. Muistathan, että haastattelussa sinä yrität vakuuttaa ja näyttää, että olet sopiva hakija työhön. Tarkoituksesi on näyttää se kaikilla tavoin, myös pukeutumisella.

Pukeutumisen lisäksi kannattaa varata mukaan kaksi salaista asetta. Sinun hymysi sekä itsevarmuutesi.

Tässä vinkkejä vaatteiden valintaan:

1. Millaiseen työpaikkaan olet hakemassa?

Eri aloilla on iso ero. Mainosalalla luovuus on valttia, rahoitusalalla varmuus ja siisteys ja hoitoalalla turvallisuus. Kaikki nämä näkyvät pukeutumisessa. Mainostoimistossa eikä hoitoalalla tarvita pukua, mutta rahoitusalalla on lähes pakollinen. Helppoja vinkkejä saat tietysti seuraamalla saman alan muita työntekijöitä ja vielä enemmän vinkkejä, jos voit seurata saman työpaikan työntekijöitä. Tarkoitus ei ole kopioida muita, mutta samaa tyyliä voi hakea omalla otteella.

2. Mihin työtehtävään olet hakemassa?

Myös työtehtävillä on ero saman työpaikan sisällä. Johtajan, sihteerin ja siivojan välillä on eroa. Samoin toimistotyön ja pihatöiden. Siisteys on valttia joka tapauksessa. Liian rento-ote ei ole suositeltavaa. Tärkeintä on antaa hyvä ensivaikutelma.

3. Harkitse värit tarkasti

Värillä on väliä. Värit kertovat paljon ja jokainen väri antaa oman mielikuvansa, halusit sitä tai et. Sopivaan väriin vaikuttaa tietysti kaksi edellistä kysymystä hyvin paljon. Tietyille aloille erikoisemmat värit sopivat paremmin kuin tummat, kuten hoitoalalle vaaleammat. Punaista tulee välttää, samoin hyvin vaaleita kokonaisuuksia sekä harmaata.

4. Valitse sopiva kokonaisuus

Kokonaisuuteen kuuluu koko ulkoasusi: millaiset vaatteet valitset, mitkä kengät otat, millainen kampaus sinulla on ja millainen meikkaus sinulla on. Myös kenkiin ja kampaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Naisilla sama koskee meikkejä. Tiettyyn asukokonaisuuteen sopii tietyt kengät ja osa kengistä antaa varmemman vaikutelman kuin toiset, vaikka ne pukeutumiseen muuten sopisivatkin. Sama koskee kampausta. Pidä se siistiä. Meikkauksella liika räikeys ei ole tavoiteltavaa.

Leave A Response