Työhaastattelu vaatteet

Pukeutumisen merkitystä työpaikkahaastattelussa ei voi kiistää. Pukeutumisesi voi itse asiassa merkitä enemmän kuin uskotkaan. Kahdesta yhtä pätevästä hakijasta siististi pukeutunut ja karismaattinen hakija valitaan todennäköisemmin kuin epäsiisti ja epävarma hakija.

Ensivaikutelman merkitystä työhaastattelutilanteessa ei voida liiaksi korostaa. Hyvä ensivaikutelma voi auttaa sinua nappaamaan hakemasi työn. Huono ensivaikutelma taas voi pilata mahdollisuutesi jo ennen kuin haastattelu on päässyt edes kunnolla alkamaan. Tästä syystä työhaastattelu vaatteet ovat yksi keskeinen seikka, jonka merkitystä ei pidä aliarvioida.

Tehtäväsi työhaastattelussa on vakuuttaa haastattelija ja osoittaa, että olet sopiva työntekijä heidän hakemaansa paikkaan. Sinun kannattaa antaa myös vaatteidesi huutaa tätä sanomaa.

Pukeudu haastatteluun sopivalla tavalla. Jos hakemasi työpaikka edellyttää pukeutumista tummaan pukuun, pue päällesi sellainen. Pukeudu hakemasi tehtävän mukaan. Mikäli mahdollista, voit käydä jo etukäteen tutustumassa yrityksen toimintaan ja samalla tarkkailla, kuinka työntekijät ovat pukeutuneet. Ota mallia heistä. Sinun ei ole kuitenkaan pakko kopioida heitä. Parhaan lopputulokseen saat, kun lisäät joukkoon hieman omaa persoonallisuuttasi.

Eri alojen erot pukeutumisen suhteen ovat suuria. Toimitusjohtajan tai rahoitusalan paikkaa hakiessa täytyy pukeutua hieman eri tavalla kuin vaikka mainosalan töitä hakiessa. Asua valitessa on tärkeintä, että työhaastattelu vaatteet ovat siistit ja puhtaat. Rentous ei välttämättä haittaa. Tuo omaa persoonaasi esiin pienillä yksityiskohdilla pukeutumisessasi. On kuitenkin parempi pukeutua hieman yli kuin reilusti ali.

Värillä on väliä. Sopivan värin valitsemiseen vaikuttaa olennaisesti se, minkälaiseen työpaikkaan ja työtehtävään olet hakemassa. On tutkittu, että työhaastattelussa kannattaa välttää punaista väriä, sekä harmaata ja vaaleita kokonaisuuksia. Pienillä yksityiskohdilla voit pyrkiä aiheuttamaan positiivisen tunnereaktion haastattelijassa.

Kokonaisuus on valttia – ihannetilanteessa asusi jokainen yksityiskohta täydentää kokonaisuutta.

Työhaastattelu vaatteet top 3

  • Vaatteesi ovat siistit ja puhtaat
  • Pukeudu hakemasi työtehtävän edellyttämällä tavalla. Mieluummin kevyesti yli kuin reilusti ali.
  • Älä pelkää tuoda omaa persoonasi pukeutumisessasi tyylikkäällä tavalla

Leave A Response